• +31 6 27 20 75 64 / +31 6 21 22 87 50

OVER ONS

Union Shipping is een binnenvaartonderneming gespecialiseerd in efficiënt transport van petrochemische gassen (LPG) over de West-Europese binnenwateren. Onze vloot bestaat uit vier (LPG) tankschepen welke voorzien zijn van de meest moderne hoogwaardige technieken en uitrusting zodat wij, samen met onze gedreven medewerkers, op een kwalitatief hoog en veilige wijze de klant van dienst kunnen zijn.

Onze exploitatiemaatschappij, H.A.C.O sa, bevindt zich in Luxemburg en telt zo’n 40 nauw betrokken medewerkers, verdeeld over de vier schepen. Korten lijnen zorgen voor een optimale samenwerking waardoor wij functioneren als één groot team!

Onze schepen zijn gecertificeerd met een Green Award en voldoen daarmee aan de gevraagde milieueisen anno 2023. Tevens zijn wij een erkend leerbedrijf voor jonge enthousiaste leerlingen die een maritieme opleiding volgen en zich verder willen ontwikkelen in de binnenvaart. 

Verder vallen onze schepen onder de classificatie van Bureau Veritas met betrekking tot Ship Management Certification, ADN en de Arbeidsomstandighedenwet.

QHSE
Onze maatschappelijke verantwoordelijkheid op gebied van kwaliteit, gezondheid, veiligheid en milieu (QHSE) nemen wij erg serieus. Wij hanteren, gezamenlijk met Chemgas Shipping, een solide QHSE handboek wat de basis is voor onze medewerkers en bedrijfsvoering bij het veilig transporteren van petrochemische gassen.

 

Gebeurtenissen

2003

Aankoop Union XI en Union XIII

Met de aankoop van de Union XI en Union XIII, twee oudere gastankers van de duitse rederij Braunkohle, komt Union Shipping in 2003 tot stand. In 2011 wordt de Union XIII verkocht. In 2013 wordt de Union XI omgebouwd naar droge lading schip en verkocht.
2007

Bouw Union XII & tot stand komen van de samenwerking met partner Chemgas

In 2007 wordt besloten LPG tanker Union XII te bouwen welke in 2008 in de vaart komt. Tijdens het bouwproces van de Union XII komt tevens de samenwerking met Chemgas Shipping tot stand. Welke tot op heden nog wordt voortgezet.
2012

LPG tanker Union X in de vaart gebracht

Eind 2011 komt het eigen ontwerp casco vanaf de Roemeense scheepswerf, Severnav, naar Rotterdam waar het schip wordt in eigen regie afgebouwd om in 2012 aan haar eerste reis te beginnen.
2015

LPG tanker Union XIV toegevoegd

In 2015 wordt, met een aantal aanpassingen, het zusterschip van de Union X, de Union XIV gebouwd en in de vaart gebracht.
2021

LPG tanker Union VIII in de vaart gebracht

In december 2020 arriveert het eigen ontwerp casco vanuit Roemenië in Rotterdam. Het schip is gebouwd voor goede prestaties op laagwater. Het schip wordt, wederom, in eigen regie afgebouwd en komt in 2021 in de vaart.